Csia Lajos

Kedves Olvasó!

   Szeretném, ha sokan rátalálnának Csia Lajos honlapjára, ezért igyekszem a hozzám tévedőket átirányítani a honlapra, ahol a kiváló hittudósról, bibliafordítóról, könyvkiadóról és lelkipásztorról a mai napig a legtöbb információ föllelhető, és a legtöbb írását és igetanulmányát is megtalálhatják az érdeklődők.

   Csia Lajos nevével édesapám könyvtárában találkoztam először, aki minden elérhető értékes evangéliumi könyvet, kéziratot igyekezett már diákkorában teológus társaival együtt megszerezni. Az ő évfolyamukat a Baptista Teológiai Szemináriumban még tanította Csia Lajos.

    Jómagam teológus koromban folytattam a gyűjtögetést, sőt a sokszorosítást is, ami azt jelentette, hogy átütő papírra, indigóval minél erősebb, második világháborús Remington és Olympia írógépekkel másoltuk a Csia-iratokat. Az én könyvtáramban már több ezer oldalnyi anyag gyűlt össze, amit saját kezemmel fűztem kötetekbe, és boldogan adtam át Kecskés Gusztáv testvérnek, aki hihetetlen buzgalommal végzi tovább a gyűjtést, és szervezi a honlap szerkesztését.

    Nagyon hálás vagyok a mi Urunknak azért, hogy a sokak által gyorsírt és legépelt kincsek most a megsárgult lapokról a modern technika és a lelkes önkéntes testvérek segítségével elérhetővé válik a neten is. Azért is, hogy annak idején kedves barátomat és kollégámat, Dr. Gerzsenyi Lászlót sikerült rávennem arra, hogy Lajos bácsi egyik fő művének elkészítse angol fordítását, a Jelenések könyve magyarázatának, ami már fönn is van a honlapon.

    Csia Lajos nemcsak tudós volt, hanem – ha szabad ezt a szót használni – próféta, aki maga is, mint János apostol, betekintett a titkok világába, és látását megosztotta akkori és kései olvasóival. Az Úr Jézus elhívott és fölkent szolgája volt, palásttal, vagy anélkül. Számtalan írását készítve, a Szentlélek vezette a kezében levő tollat, a mentő szándék motiválta egész életútját.

    Az pedig csak ráadás – vagy, ahogy ma divatos mondani „hab a tortán” –, hogy reményeink szerint a teljes Csia anyag hangban is megjelenik a honlapon, buzgó hívő tanítványok fölolvasásában.

    Ha rátaláltál a honlapra, kérlek, add tovább! Legyen ez is evangélizációnk része, hogy mielőbb eljöjjön a mi Urunk szent országa.

A. M.

 

Csia Lajos honlap elérhetősége: www.csialajos.hu

 

Radiátor 75 a Facebookon Radiátor 75 a Twitteren Radiátor 75 a Google Pluson Radiátor 75 a YouTube-on
powered by SiteSet