Lectory Salutem - Üdv az olvasónak!

Ezzel az ősi, klasszikus üdvözlettel köszöntöm azokat, akik fölkeresték ezt a honlapot, vagy csak egyszerűen idetévedtek. Életrajzi adataim a neten elérhetőek kereső programok segítségével, Almási Mihály, vagy Dr. Almási Mihály név alatt, a „Wikipédia”, a „ Who is Who” és egyebek is adnak e tekintetben információt.

2005-ben jelent meg egy közel 800 oldalas könyvem, „Kegyelem minden” címmel. Akkor hatvan éves voltam. A könyvborítón a következőket olvashatjuk:

„A SZERZŐ lelkipásztor, egyetemi tanár, a Napsugár Gyermekmentő Alapítvány elnöke, a Jó Pásztor Alapítvány alapítója. Negyed százada tanszékvezető teológiai tanár, tizennégy könyv írója, és több tucat szerkesztője. Tanulmányait itthon (Budapest, Debrecen) és külföldön (Svájc, USA) végezte. Amerikában négy évig volt lelkipásztor, könyvkiadó és szerkesztő, valamint vendég-kutató. Az 1970-es évek második felében Haraszti Sándor, Billy Graham és Jimmy Carter mellett, neki is tevékeny része volt a Szent Korona hazahozatalának előkészítésében. 1998-ban a Magyar Köztársaság elnökével együtt utazott Washingtonba és Atlantába a koronával kapcsolatos jubileumi ünnepségsorozatra Jimmy Carter személyes meghívása alapján, akit 1996-ban ő látott vendégül Magyarországon, miközben az elnök és felesége Vácott házakat épített rászoruló családoknak…

A KÖNYV ’műfajilag’ leginkább hálaáldozat kíván lenni Isten különös gondviseléséért, amelyet a szerző a saját életében éppúgy megtapasztalt, mint az elmúlt századokban ősei. Magyarság- misszió- és egyháztörténeti kitekintései – akár a múlt, akár a jelen vagy a jövő szempontjából – eligazítóak, biblikusak. Az olvasmányos, könnyed, elbeszélő stílus és a különleges témák, helyszínek, személyek alaposan lekötik az olvasót. A világ legszebb tájait bemutató színes album pedig utazásra csábít. Ez a könyv üzenet lehet fiataloknak és időseknek, érkezőknek és távozóknak, hívőknek és hitetleneknek, azoknak, akik megtalálták Krisztust, és azoknak, akik keresik.”

– a Kiadó –

 

Most, tíz évvel később, ezen a honlapon szeretném hozzáférhetővé tenni mindazt, amiről úgy vélem, érdekes és hasznos lehet teológiai, történelmi, kulturális, és nem utolsó sorban missziós aspektusból.

Különös hálával tartozom a Mindenható Istennek azért, hogy 2015. február 8-án, 70. születésnapomon mindezt leírhattam:

 

Dr. Almási Mihály

Radiátor 75 a Facebookon Radiátor 75 a Twitteren Radiátor 75 a Google Pluson Radiátor 75 a YouTube-on
powered by SiteSet